workshops ambachtelijk gisten

bier
Bij Gist veranderen we water in bier. Heb je dit wonderlijke proces nog nooit meegemaakt? Zin in een avondje gezelligheid met als topper een zelfgebrouwen biertje mee naar huis? Of zit je veel in je hoofd en snak je ernaar even met je handen bezig te zijn? Kom brouwen bij Gist!

brood
Het voorbereiden, kneden, bakken en eten van zuurdesembrood is een ervaring waarin veel zintuigen worden aangesproken. Het is tevens een ervaring waarmee je in een traditie stapt die duizenden jaren oud is – en ons al die tijd al voedt en verbindt.

Chocola
Wist je dat in de Zuid-Amerikaanse spirituele traditie cacao werd ingezet om in contact te komen met de goden? Los daarvan is het ook gewoon ontzettend leuk en lekker om chocola te maken.

zeep
Als je de ingrediëntenlijst op je douchegel moet geloven, is zeep maken een ingewikkelde klus. Niets is minder waar! Maak het één keer en je bent verkocht. En het ruikt zo. ontzettend. lekker.
Zij gingen je voor



Leer hoe je zelf levensmiddelen maakt uit basisgrondstoffen als water en graan, olijfolie en kruiden. Maar belangrijker nog: ontdek hoe het beoefenen van oude ambachten inzicht geeft in diepere dingen des levens. In het proces leer je samen te werken met alle zintuigen. Terwijl we lekker aan de slag zijn, proberen we bewust te leren van het maakproces en dit toe te passen in ons dagelijks leven.
Technologie heeft ons leven ingrijpend veranderd. Ons voedsel, drinken en schoonmaakmiddelen zijn abstracte producten die we kopen en gebruiken zonder te weten wat het is. Je smartphone maakt alles in één klik mogelijk, maar de keerzijde is dat we ons vervreemd kunnen voelen van het meest dichtbije: onszelf, ons lichaam, de ander en God bron van Liefde. Is het mogelijk om jezelf te verbinden middels ambachtelijke maakprocessen? Wij denken van wel en we onderzoeken dit graag met jou!
- Donderdagavonden
- Van 19:30-21:30 uur (brouwen is de uitzondering: dit is van 19-22uur)
- Ticket €15,-
- Plezier, inzichten én zelfgemaakt product mee naar huis