serie ambachtelijk brood & hemels bier
Do. 13 februari: Ambachtelijk brood
Ontdek de oergist van brood en leer met handen en zintuigen meer over het wonder van zuurdesem. Tijdens deze workshop reis je mee met de graankorrel die door jou gemalen, gemengd, gekneed, gebakken en gedeeld wordt.
Tijdens deze avond leer je de basics van zuurdesembrood en mediteren we tijdens de rijstijd op de diepere betekenis van brood. Aan het einde van de avond neem je een starter en brooddeeg mee om de volgende dag thuis af te bakken.
Do. 27 februari: HEMELS Bierbrouwen
Leer praktisch, gezellig en zintuiglijk om heerlijk bier te brouwen. Maar we mediteren ook op de krachtige symboliek van alcohol: wat brengt jou vreugde en verruimt je geest? Hoe breng je jezelf tot bruisen?
Tijdens deze bierbrouwavond leer je de basics van bierbrouwen en mediteren we tijdens de kooktijd op de diepere betekenis van alcohol. Laat je verrassen door een andere kant van spirits! Tijdens de avond proeven we uiteraard ook eerder gemaakte biertjes. Je kunt het zelfgebrouwen bier nog niet meenemen, maar later ophalen.
Zij gingen je voor
Leer hoe je zelf levensmiddelen maakt uit basisgrondstoffen als water en graan. Maar belangrijker nog: ontdek hoe het beoefenen van oude ambachten inzicht geeft in diepere dingen des levens. In het proces leer je samen te werken met alle zintuigen. Terwijl we lekker aan de slag zijn, proberen we bewust te leren van het maakproces en dit toe te passen in ons dagelijks leven.
Technologie heeft ons leven ingrijpend veranderd. Ons voedsel, drinken en schoonmaakmiddelen zijn abstracte producten die we kopen en gebruiken zonder te weten wat het is. Je smartphone maakt alles in één klik mogelijk, maar de keerzijde is dat we ons vervreemd kunnen voelen van het meest dichtbije: onszelf, ons lichaam, de ander en God bron van Liefde. Is het mogelijk om jezelf te verbinden middels ambachtelijke maakprocessen? Wij denken van wel en we onderzoeken dit graag met jou!
Omdat we het belangrijk vinden dat het programma voor iedereen toegankelijk is, kun je ook meedoen voor een gereduceerd tarief of een vrijwillige bijdrage naar vermogen. Deze reductie is mogelijk dankzij vrijwilligers en fondsen.
- Donderdagavond 13 & 27 februari
- Start om 19 uur (bier) of 19.30 uur (brood)
- Serie: €40 / Reductie €25 / donatie
- Plezier, inzichten én zelfgemaakt product mee naar huis